Систем за контрола на температурата и влажноста на логистиката на ладен ланец на храна HENGKO, Подобрете ја видливоста на вашиот ладен ланец

Систем за контрола на температурата и влажноста на логистичкиот ладен ланец на храна HENGKO, Подобрете ја видливоста на вашиот ладен ланец

Со глобализацијата, зголемувањето на потрошувачката моќ и промените во преференциите во исхраната, нашето потпирање на ладен ланец постојано расте.Сепак, прехранбената индустрија не е единствената што се потпира на ладни ланци.Фармацевтската индустрија, исто така, во голема мера се потпира на контролиран и бескомпромисен пренос на пратките.Околу 10% од медицинските лекови (извор: транспортгеографија.org) се чувствителни на температура и доколку пратките доживеат каква било неочекувана изложеност на варијантни температурни нивоа, тие ризикуваат да станат неефикасни или дури и штетни за пациентите.

систем за контрола на температурата и влажноста на храната,

 

Предизвикот на модерната индустрија на ладни ланци:

  1. Температурата на ладно складирање е ниска од -20°C до -30°C.При екстремно ниски температури, вработените не можат да користат обична мобилна опрема за работа.
  2. Промената на температурата и влажноста не може да биде повратна информација или да се добие ако системот за ладење е неисправен или нестабилен во процесот на транспорт на ладен ланец.
  3. Потпрете се на персоналот за работа за превенција и контрола, недостаток на технички мерки за превенција и контрола, ако персоналот не е соодветно обучен или наеднаш се расипе, надзорникот не може да знае и да се справи со тоа навреме.
  4. Приспособливоста на системот и континуитетот на услугата се лоши, што резултира со повторени инвестиции.

ХЕНГКОсистем за следење на температурата и влажноста на ладен ланецможе да се справи со тие проблеми.

运输流程图-英文版-800X800

 

HENGKO интелигентен IOTсензор за температура и влажностви дава следење во реално време, интелигентен аларм и анализа на податоци за вашите производи и молекули за време на транспортните фази.Нашите поврзани сензори ви овозможуваат далечински да ја следите расипливата храна 24/7.

Професионално следење на безбедноста на хранатаникогаш не било поедноставно.Со системот за безжичен мониторинг на сензорот HENGKO, можете да ја мерите и евидентирате температурата, влажноста и повеќе за да се осигурате дека синџирот за обработка, складирање и дистрибуција на храна е безбеден и во рамките на спецификацијата.

Можеме да обезбедиме приспособени/развивачки производи и услуги за да одговориме на различните потреби.Работењето и одржувањето на мрежата, спречувањето и контролата на ризикот, анализата на податоците, управувањето и следењето на информациите, реконструкцијата и реконструкцијата на податоците, обезбедуваат основа за надзор, ги намалуваат ризиците од ладен синџир и обезбедуваат безбедност на системот.

Која е иднината на синџирот на снабдување?одржлив.HENGKO ќе се посвети на информатизацијата на следењето на температурата и влажноста во ладниот ланец, помагајќи во развојот на информатизацијата и следливоста во индустријата за свежа храна.

https://www.hengko.com/

 

 


Време на објавување: 24 јули 2021 година